Festival Yaklaşırken..

Her yıl Temmuz ayının ilk haftasında, Karadeniz Ereğli Belediyesi, uluslararası niteliğe sahip “Sevgi-Barış-Dostluk Kültür ve Sanat Festivali” düzenlemektedir.

"Atatürk Meydanı"

Temmuz ayında düzenlenen festivale yurdun dört bir yanından ve yurt dışından gelen misafirler, festival döneminde Ereğli’nin nüfusunu oldukça arttırmaktadır.


Festival; Kortej, Standlar, Uçurtma Şenliği, Cehennemağzı Mağarası’nda Jazz Konseri, Opera, Satranç Turnuvası, Tarihi ve Turistik Geziler, Dans gruplarının Gösterileri, Ulusal ve Uluslararası Folklor Gösterileri gibi pek çok etkinliği kapsamaktadır. Festival’in sunuculuğunu, bu alanda önemli bir isim yapan, İkbal Gürpınar yaparken; birçok sanatçı da Ereğli’ye konser vermek için gelmiştir.

Bazıları: Grup Hepsi, Grup 84, Harem, Serdar Ortaç,Duman,İbrahim Tatlıses,Ebru Gündeş, Anadolu Ateşi,Murat Boz,Mor ve Ötesi,Sibel Can, Hadise, Kibariye,Tarkan …

KARADENİZ EREĞLİ SEVGİ-BARIŞ-DOSTLUK KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

Büyük bir şenlik havasında geçen festival, “Yıldızlar Geçidi”ne dönüşerek, ilçe halkına ve ilçe dışından festivale katılan misafirlere keyifli günler yaşatmaktadır..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

cok tesekkurler ilginc

YMY dedi ki...

birşey değil:) festivaller güzel her yıl devam ediyor.seneye 20.yıl.bekleriz;)

The Hunger Site
küresel ısınma