Alemdar Gemisi'nde Sona Gelindi..

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Karadeniz Ereğli’de sahil bandı üzerinde yapımı devam eden Kurtuluş Savaşı'nda silah ve malzeme sevkiyatı yapıp, kurtarma gemisi olarak görev yapan Alemdar Gemisi'nin müze haline getirilmesi çalışmalarını yerinde inceledi.
Kurtuluş Savaşı sırasında Karadeniz'de silah ve malzeme sevkiyatının yanında, karaya oturan gemileri kurtarma çalışması yapıp, savaş gemisi olarak da görev yaparak tarihe geçen Alemdar Gemisi'nin orjinal boyutlarında yeniden yapılıp müze haline getirilmesi çalışmalarında sona gelindi.



Sahil bandı üzerinde birebir ölçülerinde yapımı devam eden Alemdar gemisini incelemeye gelen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç’a Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen, Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem eşlik etti.
D.K.K Oramiral Ataç, yanında getirdiği fotoğraf makinesi ile Alemdar gemisinin bol bol resmini çekti.
Tarihi Alemdar gemisinde incelemelerde bulunan Oramiral Ataç, incelemeler sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Oramiral Ataç Alemdar gemisinin güvertesinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi ; ‘ O kadar mutluyum ki anlatamam. İstiklal harbinde Kahramanlık destanı yaratmış bir gemi. Bu geminin güvertesine bastık ya çok mutluyum. Tüylerim diken diken o kadar mutluyum.’dedi
Oramiral Ataç ayrıca gençlere seslenerek şunları söyledi; ‘ Denizcilik zor bir meslek. Deniz sevgisini çocukluktan itibaren uyandırmamız lazım. İşte bu gemiyi okullarımızdaki gençlerimiz ziyaret ettiği zaman ‘ben de denizci olucam’ diyecekler. Türkiye’nin geleceği denizlerdedir ‘ bunu unutmayın ve mutlaka yazın. Basın mensuplarına düşen görevde bu gemide yaşananları kahramanlıkları mücadeleyi halka iyi anlatmanızdır.’
Oramiral Ataç geminin ön kısımda yanında getirdiği dijital fotoğraf makinesi ile kendini görüntüleyen basın mensuplarına ‘ hep siz mi beni çekeceksiniz? Ben de sizi çekeyim’ diyerek resimlerini çekti.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç daha sonra Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.
Müze haline getirilecek olan tarihi Alemdar gemisi’nin 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamaları çerçevesinde açılışının gerçekleştirileceği belirtildi.

Hiç yorum yok:

The Hunger Site
küresel ısınma