Erdemir Liman Hizmetleri (ER-PORT)

150,000 DWT kapasiteli gemilerin yanaşmasına uygun, toplam 1343 metre uzunluğundaki rıhtımları, 20 metre su derinliği, 110 ton romörk çekme gücü ve 4'ü saatte 1500 ton dökme yük boşaltma kapasiteli 11 vinci ile ERDEMİR Limanı, üreten Türkiye'nin kalbi ERDEMİR'in dünyaya açılan kapısı.

ERDEMİR LİMANI

ERDEMİR Limanı (Er-Port) 41 17'48“ kuzey, 31 23' 45“ doğu koordinatlarındaki Bababurnu ile 41 14'45“ kuzey, 31 23' 45“ doğu koordinatlarındaki Çengel Burnu'nu birleştiren hattın sahil kesiminde yer alıyor. ERDEMİR limanı'nda 405 ve 350 metre boyunda iki dökme yük rıhtımı, 295 ve 200 metre uzunluğunda iki genel kargo rıhtımı, 1 Ro-Ro rıhtımı, 1 curuf rıhtımı ile 11 liman vinci mevcuttur.ERDEMİR Limanı, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın hammadde, yarı mamül vs. Gibi üretimi için gerekli malzemelerin tamamına yakını ile mamullerinin %35'inin deniz yolu ile sevk edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca liman, ülke ihtiyacı doğrultusunda, tüm sanayi ve ticari kuruluşların liman ihtiyaçlarını öncelikle karşılamak için yapılmıştır. 3.şahıs yükleme ve boşaltmaları, dünya standartlarında, müşteri talepleri doğrultusunda başarı ile yürütülmektedir


ERDEMİR LİMANINDA VERİLEN HİZMETLER

Deniz Hizmetleri : Deneyimli ve uzman personeli ile ERDEMİR limanı, Ereğli Limanı ve balıkçı barınağında kesintisiz olarak, 23 saat süreyle kılavuzluk, romorkör, palamar hizmetleri ile su ikmali, çöp ve sintine atıklarının alınması hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler için 4 adet romorkör (1x10 ton, 2x30 ton, 1x40 ton), 1 adet pilot botu (15 knot), 2 adet palamar botu bulunmaktadır.

Gümrük ve Gümrük Muhafaza Hizmetleri : Ereğli'de 1.sınıf gümrük müdürlüğü ile gümrük muhafaza müdürlüğü bulunmakta olup 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca diğer gümrük hizmetlerini sağlayan gümrük komisyoncuları da bulunmaktadır.

Sağlık Hizmetleri : Ereğli'de Sahil Sıhhiye Teşkilatı mevcut olup limana gelen gemiler buradan free pratica almak zorundadırlar. Bunun dışında tam teşekküllü S.S.K. Hastanesi, Devlet Hastanesi, özel sağlık kontrol merkezleri ve ERDEMİR Hastanesi sağlık hizmetleri vermektedir.

Yükleme-Boşaltma Hizmetleri : 24 saat sürekli hizmet veren ERDEMİR Limanı, üç vardiya halinde çalışmaktadır. Limanda her türlü elleçleme makine ve teçhizatı bulunmaktadır.
3. Şahıslara Hizmetler : 1993 yılında alınan yasal izinle ERDEMİR Limanı'ndan, resmi tarifelere uygun olarak, liman hizmetleri verilmektedir.
Deniz Polisi Hizmetleri : Deniz Polisi Hizmetleri, Karadeniz Ereğli Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Giriş/çıkış işlemleri Ereğli'de yapılmakta olup yabancı personel değişimi imkanı mevcuttur.
Genel Antrepo Hizmetleri : 2002 yılında alınan yasal izinle işletilmeye başlanan 99.000 m2lik A TİPİ Genel Antreposu mevcuttur.

Hiç yorum yok:

The Hunger Site
küresel ısınma